Opintojakso suoritetaan toimimalla edellä mainitussa luottamustehtävässä ja kirjoittamalla oppimispäiväkirja/raportti. Oppimispäiväkirjan tavoitteena on tuoda esiin luottamustoimen sisältö ja sen merkitys osana opiskelijan opintoja ja työuraa.
Oppimispäiväkirjassa opiskelija vastaa seuraaviin kysymyksiin: 1. Missä luottamuselimessä opiskelija on toiminut, kuinka kauan ja kuinka moneen kokoukseen on osallistunut, mitä tehtäviä luottamustoimeen on sisältynyt, millaisia asioita luottamuselimessä on käsitelty ko. toimikautena jne.? 2. Mitä opiskelija katsoo oppineensa luottamustehtävistä? 3. Miten opiskelija voi hyödyntää kokemustaan opinnoissaan ja tulevissa työtehtävissään? Miten kyseinen luottamuselin toimii ja miten sen toimintaa tulisi opiskelijan mielestä kehittää?
4. Tuutorointia koskevat kysymykset: Mikä tuutoroinnissa oli haastavinta ja antoisinta? Miten uusien opiskelijoiden integrointi yliopistoyhteisöön onnistui? Miten tuutoritoimintaa tulisi kehittää? Mitkä olivat omat tuutoroinnin toimintamallit ja mitä ne itselle opettivat?
Oppimispäiväkirjan tulee olla looginen, asiallinen kokonaisuus. Kirjoituksen tulee olla johdonmukaisesti jäsennelty ja sen esitystapa täsmällistä ja selkeää. Oppimispäiväkirjan ohjepituus on n. 3–5 sivua/luottamustehtävä. Mikäli opiskelija on toiminut samanaikaisesti useammissa eri luottamustehtävissä, niitä kaikkia voi käsitellä samassa oppimispäiväkirjassa.
Oppimispäiväkirja jätetään tiedekunnan opintopäällikölle. Oppimispäiväkirjan liitteeksi tulee liittää luottamustehtävässä toimimisesta todistus, josta ilmenee aika, jonka opiskelija on toiminut kyseisen elimen jäsenenä. Opintopäällikkö hyväksyy oppimispäiväkirjan ja määrittelee myönnettävien opintopisteiden määrän. |