Opintojaksosta voi suorittaa 7–9 opintopistettä seuraavasti:
Vähimmäissuoritus (7 op): - harjoittelua koskevan suunnitelman kirjoittaminen (Toimintaympäristön, tehtävän sekä yhteistyöhön liittyvien vaiheiden, menetelmien ja oletettujen tulosten kuvaus, max. 4 sivua) ja - 1–2 kk kestävän työelämä- ja asiantuntijaharjoittelun suorittaminen (yht. 5 op) sekä siihen liittyvä - raportoiva reflektio harjoittelun vaiheista, oman asiantuntijuuden suhteesta ja merkityksestä työelämän organisaatiossa sekä opituista asioista ja mahdollisista yhteistyön tuloksista.
Reflektion tulee käsitellä ja arvioida yhteistyön merkitystä omalle tutkimukselle sekä työelämäorganisaatiolle (10 sivua, 2 op). Näkökulmana raportoivassa reflektiossa voi olla harjoittelun/yhteistyön merkitys oman asiantuntijuuden kehittymiselle ja työelämän organisaatiolle sekä pohtiva kuvaus harjoittelun aikana muodostuneesta yhteistyöstä, haasteista ja mahdollisuuksista jatkaa yhteistyötä.
Lisäsuoritus, asiantuntijaosaamisen sanoittaminen (2 op): Lisäsuorituksena on mahdollista tehdä asiantuntijaosaamisen sanoittamisharjoitus. Harjoituksen toteutus voi olla joko lyhyt asiantuntijapuheenvuoro tai video-cv. Tehtävän tavoitteena on oppia sanoittamaan tiiviisti, ymmärrettävästi ja kiinnostavasti oman tieteellisen asiantuntijuuden teoreettisia ja käytännöllisiä ulottuvuuksia erilaisille työelämäyhteyksille.
Harjoituksen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi väitöskirjatutkija reflektoi omaa vuorovaikutusosaamistaan kirjallisessa tehtävässä.
Sanoittamisharjoituksen vastaanottaa puheviestinnän yliopistonlehtori tai yliopisto-opettaja. Voit saada tukea puheenvuoron ja video-cv:n suunnitteluun.
Lisäsuorituksesta tulee aina sopia puheviestinnän yliopistonlehtorin kanssa etukäteen. Ota yhteyttä: Teemu Kauppi, FT, teemu.kauppi@ulapland.fi. |